nisu ptice za nas

Balaš nije hteo da menja svet, kaže da mu je bio dobar. Za razliku od njega, rođena sam u svetu već bespovratno pokvarenom i sa večnom čežnjom što neću moći ni da se sećam dobrih vremena. Sećaću se kako je nekad neko pevao o tome.

Ljudi se razlikuju samo po prirodi svoga besa. Jedni su besni od gladi, a drugi od sile. Susret sa neiskvarenošću zbunjuje opasno, jer nas izgrađuju u večite borce ZA (zaštitu ljudskih sloboda, pasa lutalica, ugroženih vrsta, verskih zajednica, dobra…) i borce PROTIV (nepravde, narušavanja javnog reda i mira, zla…). Borbenost se ističe kao najdrogecenije.

A, onda tako naletim na sjajne fantastične ljude koji se još smeju i osetim se dobro. Potaknu u meni kreativnost i u interakciji sa njima za tren pomislim da sam možda zaista promenila svet, bar svoj deo svemira. ALI… Jednostavnost i laki neposredni susreti postaju opasnost,  kojoj moramo utvrditi tačnu definiciju i meru. To nije nešto što se može odmah prepoznati i prihvatiti.
I đavo bi ga znao kako, ali gomila tih nekih nota o ljubavi i priča o „pravim“ vrednostima su mi pogrešno pričane.

Od sličnosti sa tim dobrim starim Balaševim svetom jedino još mostovi ostaju srušeni..

Drhte iščekivanja sreće…tamo negde.
Poslala sam ptice na Mesec, odavno nismo društvo za njih. Mislila sam ima nade, da ćemo im dorasti, ali… ponovo to ali….
Dečije fantazije poslednje odustaju. Vreme je da i ova  ode.

Advertisements

25 mišljenja na “nisu ptice za nas”

  1. Uvek nekako krenemo grandiozno sa idejom: promenićemo čitav svet! Naučeni smo da ne sme samo nama biti dobro…a nije tako. Prvo mora biti nama dobro, zato nađi svoj komad livade, neba…i raširi ta krila i razvuci osmeh 🙂 Batali borbu za sve pse – ali spasi jednog. I sa svim ostalim je tako..
    Grlim i ljubim -za snagu 🙂

  2. Odavno me ne interesuje onaj vel´ki svet; no, evo… pokušavam da menjam ovaj svoj, ali… Moram ti reći da je lakše menjati onaj koji služi za sedam i kusur milijardi ljudi.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s