original(i farsa ) falsifikata

Šta je to s (u) ljudima?

Što si manje zainteresovan, to su oni uporniji.

Ne pomaže ni otvoreno priznanje da ih ne želite.

Da li je ta tvrdoglava istrajnost dizanje sopstvene cene i ega pod parolom „osvajanje neosvojivog“ umesto „ubijanje u pojam nezainteresovanog“?! Činjenice da mnogi ne znaju šta žele, pa sumnjaju u postojanje one druge vrste ili je samo obično samoljublje, inat, dosada?

Ne razumem. Ponekad pomislim da je svet sazdan od licemerja, od tih nekih staklenih predstava (koje se glancaju) o sebi i onome što bi potencijalni partneri trebalo da budu – od fizičkog izgleda, zanimanja, imovinskog stanja, pa do unutrašnjeg bivstva istog (mada, ovo poslednje najčešće je vrlo oskudno određeno), koji bi trebalo samo da doprinesu predstavi o posebnosti istrajne jedinke. Zato je potrebno da potencijalni partner ako već nije onakav kakvim se traži, bar što uverljivije odglumi sve

Ovaj decembar me podseća na foto finiš konjskih trka, kad se svi upinju da nadoknade propušteno i pošto -poto nađu nekog s kim će da protrče kroz cilj za doček. Istimareni, upregnuti, s vetrom u kosi i nosu, a pojedini i sa penom na ustima i zubima u prvom planu. Kad nema Cige, nek slika govori za sebe.

Neko se poigrao zvezdama na nebu i dobro staro „odjebi“ više  ne prolazi,  tumači se kao predigra. „Nisam zainteresovana“  kao  gde ćemo za doček, a ćutanje se prevodi sa „treba ti još vremena“.

Ne treba mi vremena, jer je moje nadrks vreme isteklo. Znam šta neću. Počišćeni su plakar, stan i adresar. Ponedeljak može da osvane.

12321293_1079905892042608_1378147184828102831_n

Advertisements

3 mišljenja na “original(i farsa ) falsifikata”

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s